BelépésNaptár

június 2022
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Köszönjük!

Térkép


Diósgyőri Görög Katolikus Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Statisztika

Az Egyházközségi oldal indulása:
2007. május

2007. október 29. óta:

látogatónk volt.

---
 

A relikviák november 30-án térnek vissza a Szentföldre, azon a napon, amikor hagyományosan meggyújtják a gyertyákat a betlehemi Jászol téren álló karácsonyfán.

A jászol a 7. században, a szentföldi muszlim hódítás után került Rómába, ahol a Santa Maria Maggiore-bazilika főoltára alatt őrizték. A kristályból készült ereklyetartó maga is jászlat formáz, ennek belsejében találhatók azok a farelikviák, amelyek a hagyomány szerint a Gyermek Jézus jászlának darabjai.

November 22-én Stanisław Ryłko bíboros, a Santa Maria Maggiore főpapja és Piero Marini érsek, a Szent Jászol őre előkészítette a jászolereklye egy részét a Jeruzsálembe, majd Betlehembe vezető útra. Az ereklye hitelesítésének ritkán látható folyamatának lehetünk tanúi a Twitteren közzétett fotók révén.

alt

Anton Salman betlehemi polgármester a palesztin WAFA hírügynökségnek elmondta, azt követően született meg a döntés a relikvia visszaviteléről, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök vatikáni látogatásakor ezt kérte Ferenc pápától.

A relikviák november 30-án térnek vissza a Szentföldre, azon a napon, amikor hagyományosan meggyújtják a gyertyákat a betlehemi Jászol téren álló karácsonyfán. Az ereklyéket a Notre Dame-központban helyezik ki tiszteletadásra, majd szombaton körmenetben viszik át őket Betlehembe, eredeti helyükre.

„Izgatottak vagyunk, és hálásak a Szentatyának, Ferenc pápának ezért az ajándékért, és azért a jogért, hogy mi őrizhetjük ezt a szent ereklyét” – nyilatkozta Francesco Patton ferences kusztos a Haaretz izraeli lapnak.

alt

„Rendkívüli esemény számunkra, hogy a jászolereklye, amely a 7. században hagyta el Betlehemet, most visszatérhet a Szentföldre. Örömteli esemény ez a karácsony, a Megváltó születésének ünnepe előtt, és nagyon sokat jelent az itteni hívek és a zarándokok számára” – folytatta Francesco Patton.

Történelmi jelentőségűnek nevezte az eseményt Amira Hanania, Abbász elnök vallásügyi bizottságának tagja is, és hangsúlyozta: a karácsonyt az újszülött Jézus betlehemi jászla ereklyéjének jelenlétében ünnepelni egészen különleges élmény lesz.

Forrás és fotó: Aleteia.org

Magyar Kurír

" KÖZÖS DIÓHÉJ "

Adó 1+1 % - Támogatás

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma:

0011

  
Az Egyházközségünket támogató
Kis Szent Teréz Alapítvány adószáma:

18410215-1-05

Tájékoztató az 1 % felajánlásáról 

 

Az Egyházközség számlaszáma:

10700086-66754772-51100005

Egyházfenntartás

Hogyan támogathat minket?

>>>Kattintson ide<<<

Hitoktatási körlevél MKPK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar
hitoktatásról szóló körlevele

és Nyilatkozat

ide kattintva olvasható

Képviselőtestület

AZ EGYHÁZKÖZSÉG

KÉPVISELŐTESTÜLETE

>>>kattintson ide<<<

Ajánlott oldalak

 

Keresés

Régi oldalunk...

Régi oldalunk

MEGSZŰNT!!!

már nem talál

archív tartalmakat:

www.diosgyorgk.fw.hu

Már nem frissül tovább,

és elmúlt eseményeink

már nem tekinthetőek meg.

VÉGE...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég böngészi